Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fiorelli s lososem a artyčoky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 889 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 49 g
Tuky 57 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Artyčoky jsou oblíbené především ve středomořské kuchyni. Nechte vyniknout jejich masitou chuť ve spojení s uzeným lososem a krémovým mascarpone.

Suroviny

olej 2 PL
pokrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
fiorelli, čerstvé

Postup

1

Odstraňte ze 2 artyčoků tvrdé listy, chmýří, odřízněte špičku a stonek; zbytek nakrájejte na plátky a dejte do vody s citronem.

2

Na 2 lžících oleje zpěňte 2 pokrájené šalotky, přidejte osušené artyčoky, pokapejte lžičkou citronové šťávy, osolte, opepřete a vařte 10 minut; případně mírně podlijte horkou vodou.

3

Na mírném ohni rozmíchejte 40 g mascarpone, přidejte uvařené čerstvé fiorelli, artyčoky, 150 g uzeného lososa a kopr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín