Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švédské masové kuličky
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 30
Do 45 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 288 g
Tuky 70 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi s krémovou omáčkou jsou úžasná večeře, která zabere jen chvilku. Nešetřete na parmazánu ani na bazalce, jejich kombinace je báječná. Jednoduchou omáčku na gnocchi si rozhodně zamilujete vy i vaše děti. Navíc recept je tak snadný, že ho zvládnou i naprostí začátečníci.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
prolisované
gnocchi bramborové 750 g
lze nahradit 400 g těstovin
bazalka 1 hrst
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
hobliny (nemusí být)

Postup

1

V pánvi zahřejte olej a opečte česnek dozlatova, pak vlijte rajčata.

2

Dochuťte a nechte 10 minut zvolna vařit. Vmíchejte mascarpone a vařte ještě 2 minuty.

3

Mezitím uvařte gnocchi podle návodu a na poslední minutu přidejte špenát.

4

Pořádně slijte, vraťte do hrnce a smíchejte s omáčkou. Hned podávejte s bazalkou, případně i s parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín