Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratin ze zeleniny
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 652 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 50 g
Tuky 30 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi snadné! Předvařenou zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem – a pak už jen zapečte v troubě.

Suroviny

rozdělený na růžičky
mrkev 500 g
na nudličky
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Co můžete udělat i den dopředu
Mrkev vařte ve velkém hrnci sedm minut, květák pět. Ještě horkou zeleninu promíchejte v ohnivzdorné míse se špenátovými listy, aby zavadly. Zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem. Pracujete-li den předem, dejte do lednice.

2

V den ‚D
Bez přikrytí pečte 30–40 minut, jakmile vyjmete z trouby jehněčí. Pečte, dokud povrch nezezlátne.

Komentáře

30.07.2014 10:42

jaké jehněčí?

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...