Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratinovaná zelená zelenina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 908 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 52 g
Tuky 66 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gratinovaná zelenina má v sobě něco rafinovaně delikátního... 

Suroviny

baby cuketa 4 ks
hrášek cukrový 250 g
fazolky zelené 250 g
olivový olej
sůl a pepř
50 g
sýr cantal nebo výrazný čedar, nastrouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Zeleninu omyjte a nakrájejte: brokolici na růžičky, cuketky na silnější šikmé plátky, hrášek a fazolky na kousky (je-li třeba), cibuli na kolečka.

2

Ve velké pánvi na trošce rozehřátého olivového oleje opékejte zeleninu 10 minut za stálého míchání (obracení). Osolte, opepřete, podlijte zhruba 75ml vody a cca 5 minut duste. Potom vlijte smetanu a pořádně promíchejte.

3

Veškerou zeleninu se smetanou přesuňte do zapékací mísy vymazané máslem, posypte sýrem a 30 minut zapékejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...