Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné

Grenadýrský pochod nebo grenadýrmarš je u nás doma oblíbené jídlo. Někde mu říkají uhlířina. Upotřebíte do něj zbylé vařené brambory nebo těstoviny z předchozího dne. Vždycky platilo za jídlo chudých a něco na tom je i dnes. Za málo peněz se z něj totiž nají celá rodina. 

Suroviny

nebo už vařené
těstoviny 200 g
fleky, vřetena, penne
uzenina 300 g
jakákoliv, nebo zbylé pečené maso
tuk
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 2 ČL

Postup

1

Uvařte brambory ve slupce, nebo použijte zbylé vařené brambory z předchozího dne.

2

Podle návodu na obale uvařte těstoviny ve slané vodě, dokud nejsou ‚al dente‘. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Můžete také použít jakékoli zbylé vařené těstoviny z předchozích dní. 

3

Nakrájejte maso nebo uzeninu na kousky, cibuli na kostičky. 

4

V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpalte trochu tuku a orestujte cibulku, po chvíli přidejte maso/uzeninu. Trochu ji opečte, přidejte papriku a pak přisypte na kousky nakrájené brambory spolu s těstovinami. Vše promíchejte a orestujte. Osolte, opepřete a přidejte majoránku. Posypte pažitkou nebo jinou zelenou natí. 

Tip: Když mám zrovna po ruce čerstvé nebo kysané zelí, přidám ho do grenadýrmarše taky. 

Ilustrační foto:  ImageProfessionals

Autor: Grenadýrský pochod

Apetit magazín

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč