Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 6
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3091 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 36 g
Tuky 285 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělý majonézový dip k masovým terinám i rostbífu

Suroviny

vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
slunečnicový olej 150 ml
olivový olej 100 ml
hořčice 1 ČL
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, nasekané
kapary 1 ČL
drobné
nasekaná
pažitka 6 ks
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
1 Vyšlehejte spolu žloutek, ocet a špetku soli. Za stálého šlehání přikapávejte oba oleje, vždy lžičku až dvě najednou. Až zapracujete asi čtvrtinu oleje, můžete přilévat tenkým pramínkem, ale pořád musíte šlehat. Přimíchejte hořčici a podle chuti i sůl a pepř.

2 Do připravené majonézy opatrně vmíchejte nasekané vejce, kapary, šalotku i pažitku a přidejte citronovou šťávu. Podávejte například k terině s kuřecími játry nebo králičí terině.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...