Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1115 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 92 g
Tuky 61 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte recept na nejlepší nakládaný hermelín na světě v roce 2008.

Suroviny

sušené
sůl
rozmarýn 1
čerstvý
na poprášení
badyán 2 hvězdičky
olivový olej
na zalití

Postup

1

Hermelíny podélně rozkrojte a připravte si náplň. Polovinu švestek najemno nasekejte, stejně tak jednu česnekovou palici, a společně utřete do pasty. Osolte a přidejte nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Důkladně promíchejte a vzniklou směsí potřete spodní kolečka obou hermelínů, přiklopte vršky a jemně zmáčkněte.

Naplněné hermelíny dejte do čisté sklenice. Proložte a obložte zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky, případně rozmarýnem, lehce posypte paprikou a přidejte badyán. Zalijte dostatečným množstvím oleje, do kterého můžete ještě vmíchat lžičku sladké papriky. Přiklopte víčkem nebo zagumičkovanou látkou a nechte zrát 4-5 dnů.

NĚCO NAVÍC: Hermelín by neměl zrát ani v ledničce, ani při pokojové teplotě. Ideál je studená chodba nebo sklep.

Komentáře

07.05.2009 13:41
ty švestky jsou tam opravdu zajímavé. já přidávám ještě i lžičku pálivého helmans kečupu, je fakt dost pálivý, takže stačí málo. olivový olej máme doma pořád a normální už snad ani nekupuju - chutově mi vyhovuje nejvíc bertoli.

Apetit magazín