Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hotdogy s pivní cibulkou

Hotdogy s pivní cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4146 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 607 g
Tuky 64 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivní cibulka se dá použít i na jiné dobroty, zejména do burgerů a teplých sendvičů.

Suroviny

na tenké plátky
jakékoli, dobrý je např. Tambor nebo Kácov
110 g
tmavý třtinový cukr + 4 lžíce na klobásky
balzamikový ocet 80 ml
olivový olej 2 PL
např. chipolata nebo od Robertsona
700 ml
višňové pivo např. Bernard nebo pivovar Líšeň
malé, silné, lze nahradit bagetkami
hořčice dijonská
na dokončení

Postup

1

1 Cibuli dejte do kastrolu spolu se světlým pivem, cukrem, balzamikovým octem, olejem a 125 ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, ztlumte a nechte za občasného míchání bublat 40 minut, až směs zhoustne. Takto karamelizovanou cibuli lze uchovat v neprodyšné krabičce v lednici až měsíc.

2 Mezitím v pánvi přiveďte k varu 4 lžíce cukru a višňové pivo. Vařte 10 minut, až trochu zhoustne. Vhoďte klobásky a vařte 8 minut. Přendejte klobásky na gril a sirup zredukujte napolovic. Klobásky grilujte asi 5 minut dozlatova.

3 Rozpečte rohlíky, prořízněte, ale nedořízněte, pomázněte je hořčicí, dovnitř vložte klobásky, poklaďte cibulí, pokapejte pivním třešňovým sirupem a ozdobte rukolou.

Párujte s pivem...

ÚNĚTICKÁ DVANÁCTKA A PIVO BŘEZŇÁK
Tip redakce: pivo Březňák - skvělé výčepní pivo plnohodnotné kvality a chuti. Pivo nazlátlé barvy, s bohatou a hustou pěnou a s dostatečným řízem. Dobře zažene žízeň, lahodná chuť a hořkost osvěží, nabádá k dalšímu napití a lehce se pije. Vítěz několika soutěží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín