Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 663 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 10 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuchyň sice milujeme, léto si však nejraději užíváme v parku na pikniku. Máte to podobně? Inspirujte se tedy jednoduchým, rychlým receptem na lahodnou pečenou brokolici, která důstojně splňuje pravidla lehkého letního oběda či večeře.

Suroviny

česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
olivový olej bazalkový 4 PL
sůl
pepř
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C.

2

Omytou brokolici si na plechu rozdělte na jednotlivé růžičky, pokapejte dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje, přidejte nakrájený česnek a podle chuti osolte a opepřete. Rukama zamíchejte a rozprostřete rovnoměrně do jedné vrstvy.

3

Pečte 20 až 25 minut, dokud růžičky na koncích nezezlátnou. Brokolice by měla zůstat jemně křupavá, krásně karamelizovaná, nikoli rozvařená a změklá.

4

Zlatavou brokolici vytáhněte z trouby a zakápněte citronovou šťávu a zbylými dvěma lžícemi olivového oleje. Na závěr ještě jednou promíchejte, aby se chutě dokonale spojily.

Servírujte s nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným parmazánem.

Apetit magazín