Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí roštěná na cibuli

Hovězí roštěná na cibuli

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2433 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 128 g
Tuky 88 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

nízký roštěnec nebo zadní kýta
rostlinný olej
vývar hovězí 750 ml
pepř
sůl
Smažená cibule na podávání
rostlinný olej

Postup

1

Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme).

2

Cibuli nakrájíme na kostičky.

3

Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.

4

Smažená cibule na podávání
Cibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: marek.novak75

Apetit magazín