Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí s bramborovou pokličkou

Hovězí s bramborovou pokličkou

4.2/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 111 g
Tuky 37 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé překvapení schované pod bramborovým čepcem. Prolomte se křupavou pokličkou z brambor a pochutnejte si na štavnatém hovězím.

Suroviny

olivový olej 1 PL
500 g
hovězí roštěná nakrájená na nudličky
nahrubo pokrájená
nakrájené na proužky
rajčatová passata - pyré 1 PL
vývar hovězí 200 ml
oloupané, typ B nebo C

Postup

1

Olej rozehřejte ve vyšší nepřilnavé pánvi na co nejvyšší teplotu, vhoďte maso a deset minut prudce opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak ho odeberte z pánve a dejte do ní cibuli. Tři minuty ji opékejte doměkka, pak přisypte houby a dejte jim tři minuty. Přidejte mouku, osmahněte, zamíchejte pyré, vlijte víno, hovězí vývar a přiveďte k varu. Do pánve vraťte maso a bez pokličky vařte 2 hodiny tak, aby hovězí téměř změklo (podle potřeby můžete dolít vodou). Směs přendejte do větší zapékací mísy – zhruba o objemu 2 litry.

2
Troubu předehřejte na 190 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte na 10 minut brambory. Zchlaďte je pod tekoucí vodou a nastrouhejte na připravenou zapékací mísu s hovězím. Navrch nakrájejte máslo a dejte na půl hodiny do trouby, poklička z brambor by měla krásně zezlátnout.

Apetit magazín