Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2578 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 263 g
Tuky 104 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vše připravíme, ať se nám pak pracuje pohodlně. Koření doporučuji koupit v indickém/arabském obchůdku. Jednak je chuť koření úplně jiná, a na druhé straně v supermarketu nekoupíte všechno, pokud ano, nemusí to být ani kvalitní a malé specializované obchody jsou mimochodem i mnohem levnější. Obzvlášť bych upozornila na kmín, nepoužijte klasický kmín, ten nemá s indickým kmínem nic společného.

Suroviny

mražený, listový
voda 1
olej 2 PL
středně velké, rozmixované
zázvor (čerstvý)
strouhaný (asi 2 cm)
velká, bez slupky, nadrobno (nebo rozmixované)
garam masala
koriandr čerstvý 1 PL
mletý
sůl 1 PL
chilli sušené
dle chuti
30 %, lze nahradit kokosovým krémem

Postup

1

Rozmrazíme špenát, v mikrovlnce nebo přes noc v ledničce. V hrnci s trochou vody vaříme pod poklicí špenát asi 5 minut. Vodu neodlíváme, pomocí tyčového mixéru rozmixujeme špenát s vodou.

2

V pánvičce s vysokým okrajem ohřejeme olej a přidáme rozmixovanou cibuli, pod poklicí dusíme 2 minuty na mírném ohni, občas zamícháme.

3

Přidáme strouhaný zázvor a strouhaný česnek* Dusíme spolu cca 4 minuty, občas zamícháme. Přidáme rajčata, zakryjeme a dusíme dalších deset minut, dáváme pozor, ať se cibulovo-rajčatová pasta nepřipálí.

4

Přidáme rozmixovaný špenát, důkladně zamícháme. Následuje koření: kurkuma, mletý koriandr, mletý kmín, garam masala, chilli a sůl.

5

Za stálého míchání dusíme spolu 3 minuty, na konci přidáme smetanu nebo kokosový krém. Opatrně s chilli, koření garam masala může být taky pálivé.

Tip: Česnekovo-zázvorovou pastu lze připravit ve větším množství a skladovat v mrazáku v boxu na led. Je to pohodlnější.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: veseleboruvky

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...