Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 1 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijete i zbylé olivy.

Suroviny

paličky
olivová pasta
olivový olej
na pečení
sůl
pepř

Postup

1

Maso příčně nařízněte a do řezů vetřete olivovou pastu. Řezy můžete spíchnout párátkem.

2

Troubu předehřejte na 220 ˚C (horkovzdušnou na 200 ˚C).

3

Kuřecí stehýnka potřete olivovým olejem a pečte dvacet minut, až kůže zezlátne. Po deseti minutách obraťte.

4

Vypněte troubu a nechte maso ještě deset minut dojít. Podávejte horké, vlažné nebo vychladlé, nejlépe s křupavým chlebem a spoustou barevného salátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč