Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 6 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 575 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 130 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodová dřeň je retro pochoutka, která stále zůstává ‚in‘. Navíc představuje osvěžující letní dezert, který je bez laktózy a pokud máte opravdu kvalitní a sladké jahody, vystačíte si s minimem přidaného cukru. Jahodová dřeň je skvělý způsob, jak si vychutnat jahody v horkých letních dnech – ať už ji nalijete do formiček na nanuky, nebo do větší misky, ze které pak budete společně kousky dřeně ujídat. Recept na jahodovou dřeň můžete vylepšit i trochou smetany.

Suroviny

jahody 500 g
cukr 100 g
lze použít moučkový, ale pro zdravější verzi i třtinový
vanilka
lze použít esenci, nebo nahradit část cukru cukrem vanilkovým

Postup

1

Jahody důkladně omyjte a zbavte stopek.

2

V misce ovoce rozmačkeje vidličkou na kaši. Některé kousky jahod klidně mohou zůstat nerozmačkané. Přidejte cukr podle chuti a vanilku. Pozor – při mražení se část sladkosti ztratí. Proto by výsledná směs měla být mírně přeslazená.

3

Připravenými jahodami naplňte mrazuvzdorné nádobky – můžeme použít formičky na nanuky, nebo kelímky od jogurtu.

4

Jahodovou dřeň dejte do mrazáku alespoň na 2 hodiny.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com, Mary Welander

Autor: Marcela

Apetit magazín