Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový cheesecake s Oreo sušenkami

Jahodový cheesecake s Oreo sušenkami

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1568 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 111 g
Tuky 111 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 60 g
Oreo bez krému
rozpuštěné
Smetanový krém
Jahodový krém
jahody 150 g
rotmixované na pyré
ušlehaná
Jahodový přeliv
jahody 100 g
rotmixované na pyré
Zdobení

Postup

1

Korpus:
Rozdrtit Oreo  bez krému, smíchat s rozpuštěným máslem - forma o průměru 12cm - rozprostřu na dno formy a dám ztuhnout

2

Bílý krém:
Vymíchám krémový sýr s 40g cukru a jogurtem, vmíchám  4g rozehřáte želatiny (namočím do vody, nechám nabobtnat, vyždímu a rozpustím v rendlíčku, míchat, nesmí být horká), vmíchám  90g ušlehané šlehačky

Na dno formy postavím jahody na výšku, zaliji hotovou směsí a nechám chladit asi 3h, vyjmu z formy a vložím do větší formy o průměru  15cm 

3

Jahodový krém:
150g jahodového pyré  smíchám s 150g ušlehané šlehačky, přimíchám 5g rozpuštěné plátkové želatiny, jahodový krém naliji okolo bílého krému do větší formy, nechám dvě hodiny vychladit

 
4

Jahodový přeliv:
100g jahodového pyré a 50g šlehačky umíchám do hladka, přidám 3g tekuté želatiny, přeliji jim celý dortík, nechám vychladit přes noc

 
5

Dozdobím jahodami a můžeme si pochutnávat  - jemná lahodná chuť, která stojí za to 

 
Autor: vikulda

Apetit magazín