Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 53
Do 30 minut Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2701 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 376 g
Tuky 101 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá jablečná buchta je ideální moučník pro každou příležitost. Tento jednoduchý recept na plech přináší senzační chuťový zážitek a hotový je během chvilky. Kombinace čerstvých jablek a nadýchaného těsta udělá z této buchty neodolatelnou pochoutku. Stačí jediný kousek a budete se chtít vrátit pro další!

Suroviny

z toho 15 g na jablka
krystalový cukr 160 g
z toho 100 g na karamel
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
až 8 ks
tuk
na vymazání plechu
mouka
nebo kokos na vysypání plechu

Postup

1

Utřete máslo s 60 g krystalového cukru a vanilkovým cukrem, zašlehejte celá vejce a přilijte smetanu. Přisypte mouku s kypřícím práškem a rozmíchané těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáčku (doporučuji vysypat strouhaným kokosem).

2

Ve větším hrnci nechte rozpustit zbylý cukr krystal, když začne hnědnout, přisypte jablka nakrájená na kostičky a trochu másla. Obalte jablíčka v karamelu a přidejte do těsta.

3

Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.

4

Jedno nebo dvě jablka nakrájejte na malinké kostičky nebo nudličky a po 10-15 minutách pečení (když už je povrch buchty zpevněný, aby jablka zůstala nahoře) je nasypte na buchtu.

5

Pečte dalších 15 minut. Jakmile se těsto nelepí na špejli, jablečnou buchtu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Autor: zuz_anka

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...