Stále častěji se objevují v obchodech, tak lákavé nabídky využijte!
Suroviny
jehněčí kotlety
8
ks
citron
1
ks
napůl
drcený
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hořčice dijonská
olej
vymazání pekáčku
Postup
1
Z kotletek odstraňte přebytečný tuk. Po obou stranách je potřete rozpůleným citronem.
2
Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promíchejte a směsí potřete kotlety. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc.
3
Troubu předehřejte na 250 stupňů.
4
Kotlety dejte do vymazaného nebo aluminiovou fólií vyloženého pekáčku. Asi čtyři minuty zprudka zapékejte, pak snižte teplotu na 180 stupňů a pečte ještě čtvrthodinku. Pokud se vám v průběhu druhé části pečení zdá, že kotlety začínají být vysušené, můžete je zakrýt alobalem.