Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kotlety s hráškem a fetou

Jehněčí kotlety s hráškem a fetou

4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 269 g
Tuky 127 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sváteční jarní večeře nebo nedělní oběd – ideální pro chvíle, kdy máte málo času na přípravu.

Suroviny

hrášek 150 g
mražený
čočka 400 g
konzerva, lze nahradit 250g vařené
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
snítka
máty pár, nahrubo
nadrobený
(4 drobné plátky z vykoštěného jehněčího hřbetu) / 200g vepřová panenka, na plátky
olivový olej
trocha
sůl
pepř

Postup

1

Hrášek povařte tři čtyři minuty, aby změkl. Hned slijte a spojte s čočkou, octem, cukrem a mátou. Potom vmíchejte sýr, důkladně osolte a opepřete.

Zahřejte grilovací či těžkou nepřilnavou pánev. Maso potřete olejem, osolte, opepřete. Opečte dohněda tak, aby vnitřek zůstal růžový, ale ne syrový; chce to 4 minuty z každé strany.

Luštěninový salát rozdělte do dvou misek nebo hlubokých talířů a navrch položte dvě opečené kotletky.

NŇCO NAVíC: Salát skvěle chutná i k prohřátým plátkům pečené jehněčí kýty od nedělního oběda.


Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč