Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou
Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 852 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 14 g
Tuky 75 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejsou lupínky, jako lupínky... Tyhle jsou domácí, voňavé, pikantní a navíc naprosto návykové. 

Suroviny

kadeřávek 1 svazek
asi 250 g
olivový olej panenský 2 PL
sůl vločková ½ ČL
citron ½ ks
kůra nastrouhaná najemno
koření 1 PL
mandlová směs dukkah (viz níže)
Mandlová dukka
loupané
sezamová semínka 2 PL
koriandrová semínka ¾ ČL
římský kmín 1,5 ČL
mletý
pepř ¼ ČL
drcený
sůl vločková ¼ ČL
sušená, drcená (nemusí být)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180/160°C. Z omytého kadeřávku odstraňte tuhé řapíky a středy listů. Zbytek natrhejte na příhodně velké kousky. V míse promíchejte olej, sůl a citronovou kůru. Vsypte kadeřávek a posypte dukkou. Promíchejte, aby se listy obalily.

2

Listy v jedné vrstvě rozprostřete na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte dokřupava, asi 15 minut, v polovině plechy obraťte.

Mandlová dukka

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ PEČENÍ 5 MINUT ■ NA CCA 100g ■ VELMI SNADNÉ

Mandle a sezam pečte na plechu v troubě při 180°C, v horkovzdušné 160°C, 4–5 minut dozlatova (lze je opéct i na pánvi). Nechte vychladnout, nasypte do robotu či jiného vhodného sekacího přístroje. Mezitím v pánvičce na středním ohni opékejte za stálého míchání koriandr a římský kmín, až se rozvoní. Přidejte do robotu a vše nasekejte nahrubo.

3

Pak opepřete, osolte a podle chuti zostřete chilli papričkou. Ještě krátce promixujte. Nechte dochladnout. Zbytek uchovávejte při pokojové teplotě v dobře těsnící nádobě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín