Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem
Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1249 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 40 g
Tuky 60 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelová chuť masa příjemně kontrastuje s kyselým salátem. Pokud se obáváte, že octa na vás bude moc, uberte ho a případně doplňte dobrým olejem.

Suroviny

rybí omáčka 2 PL
rostlinný olej 2 PL
skořice 1 svitek
rozpůlený, cca 8cm
či plecka bez kosti, na nudličky či tenké špalíky
pepř mletý
dle chuti
jarní cibulka 1 svazek
na 5cm špalíky
římský salát 2 ks
menší, natrhané, či 1 velký ledový salát
rýžový ocet 60 ml
či jiný dobrý ocet
bazalka 1 svazek
čerstvá (velký)

Postup

1

Cukr zahřívejte v malé těžké pánvi na středním ohni pět minut, nebo tak dlouho, aby zezlátl. Nemíchat! Přidejte 4–5 lžic vody a rybí omáčku (pozor, směs bude prskat!), promíchejte a stáhněte z tepla.

2

Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte na vysokém plameni lžíci oleje. Přidejte svitek skořice a nakrájené vepřové maso. Čtyři minuty míchejte a opékejte, aby maso ze všech stran zhnědlo. Přilijte karamelovou směs a odškrabujte do ní výpečky z masa. Opepřete a přiveďte k varu. Nechte chvíli bublat, aby maso bylo uvnitř prohřáté a měkké.

3

Mezitím v menší pánvi zahřejte zbývající olej, přidejte do něj jarní cibulky a dvě minuty prudce opékejte, aby lehce zhnědly. Přisypte je k vepřové směsi a udržujte teplé.

4

Ve velké míse pořádně promíchejte natrhaný salát, rýžový ocet a bazalkové lístky. Navrch dejte teplé maso (skořici vyjměte) s cibulkami a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín