Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 107
Do 90 minut Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6175 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 757 g
Tuky 271 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelový cheesecake z Lotus sušenek je sázka na jistotu. Kombinace krémového sýru a sladkých lotusek tvoří dokonalou souhru a když navíc dort přelijete karamelovou polevou a přidáte čerstvé ovoce, úspěch máte zaručený. Recept na pečený cheesecake řádně prověří vaši trpělivost, protože teprve až pořádně vychlazený nabízí to pravé karamelové osvěžení.

Suroviny

Sušenkový základ
sušenky 185 g
Lotus
třtinový cukr 1,5 PL
1/6 čl
rozpuštěné
Cheesecake vrstva
např. Philadelphia
třtinový cukr 100 g
karamelové
vanilkový extrakt 2 ČL
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
Karamelová poleva
karamelové

Postup

1

Sušenky rozmixujte, přidejte cukr, skořici a máslo. Promíchejte a dejte do máslem vymazané dortové formy (průměr 22 cm). Zatlačte je pomocí skleničky do hladka a dejte péct na 13 minut do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pak vyndejte a nechte chvíli vychladnout.

2

Mezitím ušlehejte krémový sýr s třtinovým cukrem, poté přidejte karamelové salko, vanilkový extrakt a sůl. Nakonec vmíchejte vejce. Míchejte do hladka.

3

Vzniklou hmotu vlijte na předpečený sušenkový základ a dejte opět do trouby na 180 stupňů na 60 minut.

4

Pak troubu vypněte, otevřete dvířka a nechte 30 minut chladnout. 

5

Nakonec v hrnku rozehřejte salko s mlíkem a jakmile poleva trochu vychladne, vylijte ji na cheesecake.

6

Cheesecake dejte na noc do ledničky a další den ozdobte podle vlastní fantaze.

Autor: IngridS

Apetit magazín