Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnové zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 269 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 32 g
Tuky 12 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubnové zelí není žádnou novinkou a je skvělou alternativou ke kysanému zelí. Rozhodně by tento jednoduchý a skromný recept neměl chybět ve vašem repertoáru. Ať už jako příloha k pečenému masu a knedlíku, nebo zamíchané s haluškami. Pokud kedlubnové zelí neznáte, rozhodně ho vyzkoušejte.

Suroviny

nebo sádlo či 1 lžička ghí
nakrájená na kostičky
chcete-li zahušťovat, ale nutné to není
kedlubna 1 ks
gigant nebo 3 běžné kedlubny, oloupané a nakrájené na tenké nudličky či nastrouhané nahrubo
ocet 2 ČL
podle chuti

Postup

1

Na lžíci másla (sádla) nebo lžičce ghí zpěňte cibuli, přidejte lžičku cukru. Kdo má rád zelí zahuštěné, přidá k cukru i 1 lžíci hladké mouky (zelí na fotce je zahuštěné).

2

Zamíchejte, přidejte kedlubnu a duste pod pokličkou asi 10 minut, pak dochuťte octem a můžete podávat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín