Způsobů, jak vylepšit recept na bábovku je celá řada. Pokud do těsta použijete kefír, bude bábovka vláčná, šťavnatá a lehká. Příprava těsta na bábovku je navíc velmi rychlá. Bábovka z kefíru vás určitě dostane!
Suroviny
vejce
2
ks
krupicový cukr
350
g
olivový olej
4
PL
mouka pšeničná polohrubá
350
g
jedlá soda
2
ČL
sůl
1
špetka
kefír
500
ml
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
Postup
1
Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. K základu přidáme mouku s jedlou sodou a solí a nakonec vmícháme kefír.
2
Těsto na kefírovou bábovku nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
3
Kefírovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 45 minut nebo do chvíle, kdy zapíchnutá špejle vyjde z korpusu ven čistá a suchá (tedy bez stop syrového těsta).
4
Asi 15 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté vyklopíme, necháme zcela vychladnout, podle chuti pocukrujeme a podáváme.
Ilustrační fotografie: Unsplash.com