Nebaví vás zdlouhavé pečení? Víme o cukroví, které připravíte do půl hodiny!
Suroviny
bílek
2
ks
velké
sůl
1
špetka
moučkový cukr
85
g
prosátý
tvaroh měkký
2
ČL
kokos strouhaný
225
g
Na náplň
máslo
2
PL
změklé
kokosový krém
2
PL
tuk
50
g
ztužený rostlinný
moučkový cukr
85
g
likér
1
ČL
kokosový nebo kokosový karibský rum
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Bílky se solí ušlehejte do polotuha. Přidejte cukr a šlehejte, až získáte tuhý, lesklý sníh. Přimíchejte tvaroh a kokos.
2
Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte lžičkou hromádky asi tři centimetry od sebe. Zploštěte na třícentimetrové placičky. Pečte, až okraje začnou zlátnout; trvá to devět až deset minut. Upečené kokosky přesuňte na mřížku k vychladnutí.
3
Elektrickými metlami utřete máslo, kokosový krém a ztužený tuk, asi minutu. Přidejte cukr i tresť a šlehejte, až bude směs nadýchaná – zhruba za dvě minuty. Náplní hned spojujte kokosky, plochou stranou k sobě.
Komentáře