Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 208 g
Tuky 227 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řešit kalorie nemá smysl. Myslete jen na to absolutní blaho, které vám tato smetanovo-čokoládová lahoda způsobí.

Suroviny

min. 60% kakaa
2 PL
prášková želatina
vejce 4 ks
1 bal
smatana ke šlehání 40%
Na ozdobu

Postup

1

1 Čokoládu rozlámejte do ohnivzdorné misky, přelijte koňakem a nad rendlíkem s vařící se vodou (miska se nesmí vody dotýkat) zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout.

2 Do jiné misky dejte 3 lžíce studené vody a posypte ji želatinou. Nechte deset minut stát, dokud želatina nezhoubovatí, pak ji postavte do rendlíku s horkou vodou a mírně zahřívejte, až se želatina rozpustí.

3 Ve velké, opět ohnivzdorné míse, smíchejte vejce, žloutky a cukr a opět dejte nad nádobu s horkou vodou. Ušlehejte do pěny a vešlehejte želatinu. Pak do vychladlé čokolády vmíchejte dotuha ušlehanou šlehačku a vše do vaječné směsi. Vlijte do servírovací mísy nebo několika hrnečků a nechte ztuhnout v ledničce. Ozdobte mráčky ze šlehačky a posypte čokoládovými hoblinami.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč