Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1130 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 145 g
Tuky 11 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová marináda se hodí i na vepřové, krůtí či jehněčí maso.

Suroviny

lze nahradit mladými cibulkami zbavenými zelených částí, oloupané, na kolečka
citronová tráva 1
jen světlá část, na tenké plátky
dlouhá, bez semen, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
oloupaný
makadamové ořechy lze nahradit kešu či para ořechy
1 ČL
vločková mořská sůl
na 2 cm kousky
400 g
zelené fazolové lusky
limeta 4 plátky
bio, tenké
bazalka 8 snítek
s drobnými lístky
rýže jasmínová
k podávání
k podávání

Postup

1

1 Šalotku, citronovou trávu, chilli papričky, česnek, ořechy, kurkumu a sůl zpracujte v robotu na pastu. Přesuňte ji do misky a obalte v ní maso. Misku přiklopte či přetáhněte fólií a dejte na 30 minut odpočívat do ledničky.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Ustřihněte 4 velké kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně fazolové lusky (bez okrájených konců), maso, limetu a polovinu bazalky. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Postavte je na plech a pečte 20 minut, aby se maso propeklo. Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah posypte zbylou bazalkou. Podávejte s jasmínovou rýží a skrojkem limety

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín