Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový dip se špenátem a parmazánem
Krémový dip se špenátem a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémový dip se špenátem a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 558 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 14 g
Tuky 25 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčený způsob, jak do dětí a jiných odpůrců zeleniny nenápadně napumpovat dávku zeleného.

Suroviny

propláchnutý
cottage 2 kelímky
najemno + hoblinky na ozdobu
sůl a pepř
dle chuti
nebo bageta na tousty, tyčinky, slané ovesné sušenky - k podávání

Postup

1

Špenát nechte zavadnout na páře, pak jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. Nechte ho na cedníku trochu zchladnout a nakrájejte najemno.

2

Sýr cottage, parmazán, sůl a pepř asi minutu mixujte dohladka. Vmíchejte špenát. Ozdobte hoblinkami parmazánu. Dip podávejte při pokojové teplotě (případně chlazený) s tyčinkami, tousty nebo třeba se slanými ovesnými sušenkami.

NĚCO NAVÍC
Do dipu můžete vmíchat také polníček nebo rukolu. A jestli ho hodláte servírovat dospělým, přidejte navíc ještě najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...