Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový hrášek s pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2274 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 136 g
Tuky 151 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové luštěniny

Suroviny

cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
hrášek 450 g
čerstvý či mražený
fazolky zelené 280 g
zelené prokrájené
hráškové lusky 100 g
nebo jiná sušená slanina
vývar kuřecí 375 ml

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se lžičkou cukru. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se celkem vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.

2

V pánvi opékejte pancettu dokřupava; trvá to 8–10 minut. Děrovanou lžící přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Tuk zbylý v pánvi poprašte moukou a minutu míchejte. Zalijte vývarem, smetanou a prošlehejte. Vařte, až se objem sníží o třetinu, trvá to asi 6 minut.

3

Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu. Prohřejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přendejte do servírovací mísy a posypte pancettou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín