Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krkovička na asijský způsob

Krkovička na asijský způsob

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 504 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 111 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká krkovička plus asijské koření rovná se dokonalá dobrota.

Suroviny

1,7 kg
vepřová krkovička
zázvor (čerstvý) 50 g
čerstvého, na kolečka
česnek 4 stroužky
na plátky
dlouhá, přepůlená
4 ks
hvězdičky badyán
třtinový cukr 90 g
tmavý
250 ml
saké
125 ml
ústřicová omáčka nebo rybí
1 ČL
čínské koření pět vůní viz Něco navíc

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Krkovičku, zázvor, česnek, chilli papričku a badyán dejte do hlubokého kastrolu s poklicí. Cukr, saké, rybí omáčku a čínské koření důkladně promíchejte v misce a pak směsí přelijte krkovičku, dobře utěsněte víkem a dejte na 2 hodiny péct, v polovině pečení maso obraťte. Poté zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte poklici a pečte dalších 30 minut tak, aby bylo maso obalené lepkavou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Čínské koření alias koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně a ve Vietnamu. Obsahuje badyán, fenykl, skořici, hřebíček a pepř.

Apetit magazín