Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé kuřecí nudličky
Křupavé kuřecí nudličky
ZDROJ: Křupavé kuřecí nudličky
sdílet:

Křupavé kuřecí nudličky

3.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2956 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 200 g
Tuky 163 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budete překvapení, jak bude jindy suché maso z kuřecích prsou díky strouhance najednou šťavnaté.

Suroviny

sůl mořská
harissa 2 ČL
olivový olej 1 PL
vejce 2 ks
ochucená strouhanka (viz. postup)
olivový olej 4 PL
na ozdobu
na ozdobu
Na dip
majonéza 6 PL
na drobné kostičky
pažitka 2 PL
nasekaná
harissa 2 ČL

Postup

1

Promíchejte přísady na dip, osolte je a dejte do chladničky.

2

Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5 cm silné a 5–7 cm dlouhé). Osolte je, přidejte harissu a 1 lžíci oleje a promíchejte. Nechte nejméně 30 minut odpočinout, ale klidně i přes noc.

3

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory pokrájejte na hranolky, osolte, promíchejte se 4 lžícemi olivového oleje a dejte péct. Marinované maso protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Přidejte je do trouby k bramborám a pečte dozlatova, trvá to asi 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit. Podávejte s dipem a bramborovými hranolky, ozdobené zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

19.08.2015 12:30

Dozlatova se mi to v troubě neupeklo ani po půl hodině. Maso bylo hotové, ale strouhanka zůstala strouhankou. Chuťově je to ale výborné. :)

Apetit magazín