Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé paličky se zeleninovými hranolky
Kuřecí paličky se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupavé paličky se zeleninovými hranolky

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2682 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 202 g
Tuky 115 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí paličky jako z fast foodu jsou něco, čemu se říká ‚guilty pleasure‘ – jsou strašně lákavé a dobré, ale také ukrutně nezdravé. A tak jsme recept na klasické smažené kuře trochu upravili – ostrá chuť a křupavost zůstala, ale kalorie výrazně ubyly.

Suroviny

jáhlové vločky 240 g
italské bylinky 2 ČL
sušené
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
kajenský pepř ½ ČL
sůl
paličky bez kůže
olivový olej
nejlépe ve spreji
Na dip
česnek 2 stroužky
drcený
sriracha 1,5 PL
omáčka
Na zeleninové hranolky
podélně nakrájená na čvrtiny a potom na špalíčky
ředkvičky 1 svazek
nakrájené na čtvrtky
mrkev 1 ks
nakrájená podélně na čvrtiny a potom na špalíčky
řapíkatý celer 1
stonek nakrájený na špalíčky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Bílky dejte do misky a prošlehejte je s trochou vody. V druhé misce promíchejte jáhlové vločky, italské bylinky, papriku, kajenský pepř a sůl. Kuřecí paličky nejdříve obalte v rozšlehaném bílku a poté ve směsi jáhlových vloček a koření. Proces zopakujte, aby měly kuřecí paličky dvojitý obal. Obalené kuřecí paličky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut, zhruba v polovině je otočte. Potom paličky postříkejte nebo pokapejte olejem a dejte ještě na 10 minut péct.

2

Na dip promíchejte jogurt, česnek a omáčku sriracha (pokud nemáte rádi příliš pálivé, přidávejte ji po částech a ochutnávejte). Dip dejte do mističky, nakrájenou zeleninu vyskládejte do kelímku a podávejte spolu s dipem ke kuřeti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín