Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicové medailonky s melounovými kuličkami
Krupicové medailonky s melounovými kuličkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicové medailonky s melounovými kuličkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1922 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 322 g
Tuky 47 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Suroviny

krupička dětská 250 g
mléko 550 ml
kakao 2 PL
lze nahradit žlutým melounem či jiným ovocem, i kompotem
Grand Marnier
likér
máta
na ozdobu

Postup

1

Připravte si dvě větší ploché nádoby (pekáčky, misky). Krupičku uvařte s mlékem, máslem a vanilinovým cukrem. Vznikne hodně hustá kaše.

2

Do jedné z nádob nalijte asi dva centimetry vysokou vrstvu krupicové kaše. Do zbylé krupičky rychle vsypte kakao, důkladně rozmíchejte a nalijte na druhý plech. Dejte do lednice vychladit.

3

Z krupice z obou plechů vykrojte kolečka (nejlíp to půjde vykrajovátkem na cukroví) a špachtlí přesuňte na talíř. Na kakaovou část posaďte třeba kuličky z melounu, na bílou měsíčky z nektarinek. Vše zakapejte likérem Grand Marnier a dozdobte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Apetit magazín