Jednoduché, a přesto skvělé jídlo z jedné pánve, na kterém si pochutná celá rodina. Pokud máte opravdu málo času, můžete místo tvarování masových kuliček použít kupované. V takovém případě bude večeře na stole opravdu za pár minut.
Suroviny
Postup
Ve větší míse smíchejte mleté krůtí maso, oregano, fenyklová semínka. Osolte a opepřete. Ze směsi odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu a tvarujte z nich kuličky.
- TIP: Aby se s kuličkami dále lépe pracovalo, je dobré je dát na pár minut do lednice. Bodou pevnější a budou se tak lépe opékat.
Ve velké pánvi vhodné do rouby rozehřejte polovinu oleje a připravené masové kuličky opečte ze všech stran dozlatova. Nevadí, pokud nebudou zcela propečené. Odložte je stranou na talíř.
Troubu předehřejte na 200°C.
Do pánve přilijte zbývající olej a přidejte cibuli. Za stálého míchání restujte do změknutí asi 10–12 minut.
Potom přidejte nasekaný česnek a nechte asi minutu opékat.
Pak přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata a cukr.
Směs duste 10–15 minut a poté podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Do omáčky vraťte masové kuličky, přidejte kousky mozzarelly a pečiva a posypte nastrouhaným čedarem.
Pečte 15-20 minut, dokud nebude povrch zlatavý a křupavý. Podávejte s čerstvým salátem nebo špagetami.
NĚCO NAVÍC
Jak připravit česnekový chléb
Skvělý česnekový chléb, který můžete skladovat v lednici i několik dní, připravíte jednoduše z francouzské bagety, másla, česneku a petrželky. Na povrchu bagety udělejte příčně po celé délce zářezy, do nich kousky nakrájeného másla, drcený česnek podle chuti a trošku petrželky. Bagetu zabalte do alobalu a nechte zapéct, aby máslo roztálo. Na posledních pár minut můžete alobal rozevřít a chléb dopéct dokřupava. Pro tento recept můžete použít jak čerstvý, tak sušený česnek. Bageta se výborně hodí jako příloha k polévkám, salátům či grilovanému masu.
Zdroj: BBC Good Food