Kuře ala bažant prostě musíte zkusit. Přece byste se nepřipravili o skvělou chuť slaniny, vína, jalovce a voňavého koření jen proto, že vám nikdo nedaroval zvěřinu. Recept není o nic složitější, než na klasické pečené kuře. Hotovou pečínku podávejte s bramborovým knedlíkem a se zelím, nebo s bramborovou kaší či rýží.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Kuře osolte, opepřete a posypte jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklaďte plátky másla, obalte slaninou a zajistěte kuchyňským provázkem. Pod provázek na prsa zastrčte bobkový list.
Do pekáčku dejte cibuli, položte na ni kuře a dejte péct asi na 50 minut doměkka a dozlatova.
Po 20 minutách maso podlijte vínem. Na posledních 10 minut odklopte a šťávu zaprašte moukou.
Kuře vyjměte a dejte stranou. Pekáček postavte na sporák a přilijte asi 100 ml vody (či vína), rozmíchejte, dosolte a zvolna vařte asi 20 minut.
Přeceďte. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami, přelité vypečenou šťávou.