Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře po gudžarátsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 50
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 39 g
Tuky 55 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná a voní Indie! Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte ke koření špetku mletého chilli.

Suroviny

vykostěná
středně velké
česnek 3 stroužky
tučný
sůl
zázvor (mletý) 1 ČL
mák celý 1 ČL
garam masala 1 ČL
koření
kari koření 2 ČL
rýže
k podávání

Postup

1

Maso zbavte přebytečného tuku a nakrájejte na kousky. Jednu cibuli nakrájejte najemno a společně s kořením, solí a mákem podrťte lehce v hmoždíři. Připravte si hlubší pánev. Rozpusťte na ní máslo (nejlépe přepuštěné) a na něm minutu osmahněte na kostičky nakrájenou druhou cibuli. K ní přidejte podrcené koření a minutu ho za stálého míchání opékejte.

2

Přidejte maso a jogurt, promíchejte, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen na mírný a duste, dokud maso nezměkne. Trvá to přibližně 20 minut. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte přepuštěné máslo, přidejte k máslu 2 lžičky olivového oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín