Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem
Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře v buffalo omáčce s klínkovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4931 kcal
Bílkoviny 223 g
Sacharidy 47 g
Tuky 429 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle grilované kuře si rychle získá všechny milovníky pikantních chutí! 

Suroviny

sůl vločková 1 PL
hnědý cukr 1 PL
paprika mletá uzená 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
oregano 1 ČL
sušené
máslo 150 g
česnek 4 stroužek
najemno
tabasco 125 ml
nakládané okurčičky k podávání
Na salát
majonéza 100 g
vinný ocet bílý 3 PL
česnek sušený 1 ČL
jemné
worcesterská omáčka 1 PL
kopr hrst
nadrobno
petrželka hrst
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
ledový salát 1 ks
na klínky
lískové oříšky hrst
opražené, nahrubo

Postup

1

V míse promíchejte sůl, cukr a koření. Pak vložte kuřecí díly a směs do nich důkladně vmasírujte. Nechte odležet 1–4 hodiny.

2

Gril rozehřejte středně až silně a uhlíky shrňte k jedné straně. U plynového grilu zapalte jeden hořák a ostatní nechte vypnuté. Nad zdroj tepla položte kuřecí díly kůží dolů a 5–10 minut opékejte dozlatova a ožehnuta, pak přesuňte na stranu s nepřímým teplem a opékejte pod poklopem 35–40 minut, obracejte a přesunujte každých 5 minut, aby bylo maso uvnitř propečené.

3

Mezitím prošlehejte v misce na zálivku majonézu, zakysanou smetanu, bílý vinný ocet, česnekové granule, worcesterskou omáčku, bylinky a trochu soli a pepře, pak vychlaďte. Salát nakrájejte na klínky a dejte chladit.

4

V pánvičce rozpusťte máslo a jemně v něm smažte česnek 3–4 minuty, aby se rozvoněl, pak přilijte tabasco. Nalijte do mísy. Do omáčky vložte hotové kuřecí díly a dobře promíchejte. Ihned podávejte s klínky salátu smočenými v zálivce, posypanými oříšky, doplněné kyselými okurkami.

KDYŽ SE NEVYDAŘÍ POČASÍ, ZACHRÁNÍ VÁS TROUBA

KUŘE Pečte při 220/200°C kůží nahoru na plechu, pokapané olivovým olejem, 45 minut, aby bylo ožehnuté a propečené. Pak promíchejte s omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín