Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledové řezy s jablky a rozinkami
Ledové řezy s jablky a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ledové řezy s jablky a rozinkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5430 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 846 g
Tuky 166 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťovým laděním tenhle moučník kopíruje oblíbený jablkový závin, jeho příprava je ale mnohem snazší – žádné tvarování, tažení ani rolování. Stačí jen rozetřít na plech, upéct... a sníst!

Suroviny

máslo 150 g
změklé + na vymazání plechu
jablko 500 g
o prázdninách použijte letní
nejemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
trocha mleté, podle chuti
rozinky 100 g
propláchnutné, okapané
Na polevu

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Menší plech vymažte máslem.

2

Jablka podle potřeby oloupejte, zbavte jádřinců, nastrouhejte nahrubo a zakapejte citronovou šťávou. Máslo utřete či prošlehejte s oběma cukry a postupně vmíchejte vejce (pozor, aby se směs nesrazila!). Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jablka, citronovou kůru, skořici a rozinky. Opatrně promíchejte. Těsto rozetřete na vymazaný plech do tenké vrstvy. Vložte do trouby a upečte dorůžova – trvá to přibližně 30 minut.

3

Nechte vychladnout a pak potřete citronovou polevou vymíchanou dohladka z uvedených surovin. Po zaschnutí krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Existuje ještě snadnější moučník s jablky! Najdete ho na Apetitonline.cz pod názvem indické džaldí-džaldí. Dodnes sice nevíme, jestli má doopravdy něco společného s Indií, ale chuťově se opravdu osvědčil.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín