Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 169 g
Tuky 104 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení v papilotě? Hračka! Do pečicího papíru zabalíte všechny suroviny a pak už jen počkáte, až za vás zbytek udělá trouba. Ideální způsob podávání jednoporcovek.

Náš tip: Připravte si také lososa v papilotě s koprovým dresinkem podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

malá, na tenké dílky, lístky uschované
losos 4 filety
bez kůže, po 125 g
z biocitronu
pepř mletý 1,5 ČL
čerstvě drcený
½ ČL
vločková mořská sůl
fenyklová semínka ½ ČL
menší, nejlépe červené, na tenké plátky
bazalkové pesto 4 PL
salát
nejlépe směs
klínky k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C. Asi 2 lžíce fenyklových lístků nakrájejte najemno. Rybu osušte papírovou utěrkou. Na talíři smíchejte citronovou kůru, pepř, mořskou sůl, fenyklová semínka a lístky. Ve směsi ze všech stran obalte lososa.

2

Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly, na ně naskládejte fenykl a položte rybu. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely. Balíčky postavte na plech a pečte asi 15 minut, aby byla ryba propečená.

3

Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah pokapejte pestem. Podávejte s míchaným listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Tyčovým mixérem rozmixujte: 50 g čerstvých bazalkových lístků, 50 ml panenského olivového oleje, 6 lžic strouhaného parmazánu, 2 lžíce strouhaného pecorina (nebo parmazánu), stroužek česneku, 1 lžíci piniových oříšků a špetku soli. Pak postupně přilévejte ještě 50 ml olivového oleje, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Zbytek můžete po dávkách zamrazit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín