Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s limetou, pistáciemi a zelenou zeleninou
Losos s limetou, pistáciemi a zelenou zeleninou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Losos s limetou, pistáciemi a zelenou zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 68 g
Tuky 162 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilovaný losos nás jen tak neomrzí, jeho maso je šťavnaté a doslova se rozsýpá. K dokonalosti mu v pohodě stačí sůl a pepř. Stále však vymýšlíme nové variace příloh, kterými ho doprovodit. Zelená zelenina a salsa z koriandru, petrželky a pistácií je trefou do černého!

Suroviny

koriandr čerstvý 100 g
petrželka 100 g
hladkolistá
pistácie 100 g
vyloupané a opražené
olivový olej panenský 3 PL
+ na pokapání
česnek 1 stroužek
oloupaný
losos 6 ks
filety po 120–150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na zeleninu
sójové boby edamame 500 g
mražené
stonková
zelí 1 ks
špičaté, nakrájené na nudličky

Postup

1

Na salsu dejte do food processoru nebo do mixéru 50 g koriandru, 50 g petrželky, najemno nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu ze 2 limet, 50 g pistácií, 3 lžíce olivového oleje a česnek a rozsekejte na hrubou pastu. Polovinu odložte a druhou smíchejte v misce s jogurtem.

2

Rozpalte gril v troubě. Lososa položte kůží nahoru do pekáče vyloženého alobalem
a posypte najemno nastrouhanou kůrou ze zbývající limety a polijte vymačkanou šťávou. Pokapejte olejem. Osolte, opepřete, pak grilujte 5–8 minut, nebo aby kůže zezlátla. Obraťte a grilujte 2–3 minuty – aby ryba byla prohřátá a maso začalo tvořit ,vločky‘.

3

Na zeleninu přiveďte v hrnci vodu k varu, osolte ji a vsypte nejprve boby edamame
a vařte 1 minutu, pak vsypte brokolici a zelí a spařte je na 2 minuty. Sceďte. Zeleninu promíchejte ve velké míse se salsou. Nakrájejte a vmíchejte zbývající bylinky.

4

Zeleninu jezte s lososem a připraveným jogurtem, posypanou zbývajícími pistáciemi.

Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč