Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Macaroni se strouhankou a pikantními rajčátky
Macaroni se strouhankou a pikantními rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Macaroni se strouhankou a pikantními rajčátky

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2885 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 305 g
Tuky 104 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Strouhanka se v dříve v chudších italských regionech používala místo parmezánu. Získala si však oblibu a používá se dodnes.

Suroviny

olej 3 PL
řapíkatý celer 1 ks
ančovičky (konzerva) 4 ks
nasekané
rajčata cherry 300 g
sůl
pepř
makarony 320 g

Postup

1

Rozmixujte 100 g toustového chleba. V pánvi na lžíci oleje opečte strouhanku dozlatova.

2

V pánvi na 3 lžících oleje asi 5 minut opékejte jednu cibuli a jeden řapík celeru, nadrobno. Přidejte nasekané 4 sardelové řezy, 300 g třešňových rajčátek a míchejte, až se sardele rozpustí a slupka rajčat popraská. Opepřete, případně dosolte.

3

Macaroni či jiné dlouhé těstoviny uvařte al dente, smíchejte s omáčkou a posypte strouhankou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín