Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maccheroni s čočkovým krémem
Maccheroni s čočkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maccheroni s čočkovým krémem

4.2/5 Počet hodnocení: 21
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2943 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 425 g
Tuky 78 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava těstovin řadí k bleskovým.

Suroviny

česnek 1 stroužek
nasekaný
loupaná, propláchnutá
voda 500 ml
koriandr mletý ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
na měsíčky
šalvěj 8 lístek
cukr 2 ČL
jablečný ocet 1 PL
těstoviny 320 g
maccheroni

Postup

1

Na 1–2 lžících másla zpěňte nasekaný česnek, přidejte 100 g propláchnuté červené loupané čočky, 2 bobkové listy, 500 ml vody, 1/3 lžičky mletého koriandru, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte za občasného míchání 20 minut. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte.

2

Na lžíci másla zvlášť 3–4 minuty opékejte 6 šalotek na měsíčky a 8 lístků šalvěje. Pak osolte, přidejte 2 lžičky cukru a nechte trochu zkaramelizovat. Vmíchejte lžíci jablečného octa a po 30 sekundách vypněte. Maccheroni nebo jiné trubky smíchejte s čočkovým krémem a ozdobte opečenou šalotkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín