Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mafalde s rybím tartarem
Mafalde s rybím tartarem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mafalde s rybím tartarem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2281 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 186 g
Tuky 117 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Protože se v této úpravě těstovin používá syrové rybí maso, kupte opravdu kvalitní, čerstvou rybu z ověřeného zdroje.

Suroviny

halibut 350 g
filet, na kostičky
limetová šťáva
ze dvou limet
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajče 300 g
pokrájená
jarní cibulka 2 ks
nasekané
olivový olej panenský 6 PL
bazalka 1 hrst
čerstvá
oregano 1 PL
čerstvé
těstoviny 320 g
mafalda, uvařené al dente

Postup

1

Filety halibuta (350 g) nakrájejte na kostičky, promíchejte se šťávou ze 2 limet, osolte, opepřete a nechte 30 minut marinovat. Pak smíchejte s 300 g pokrájených rajčat bez slupky, 2 nasekanými jarními cibulkami, 6 lžícemi panenského olivového oleje, hrstí čerstvé bazalky a lžičkou čerstvého oregana.

2

Dokořeňte a promíchejte s těstovinami mafalda.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín