Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makový cheesecake s bílou čokoládou

Makový cheesecake s bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6987 kcal
Bílkoviny 848 g
Sacharidy 245 g
Tuky 307 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 100 g
Náplň
z poloviny citronu
mák mletý 3 PL
želatina 6 plátků
kompotované okapané
Želé
šťáva z kompotu 400 ml
pudink 1 bal

Postup

1

Den předem večer si svaříme smetanu ke šlehání (když se po obvodu začnou dělat bublinky, vypneme sporák a metličkou vmícháme 150 g bílé čokolády nalámané na kousky. Krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.

2

Sušenky podrtíme v mixéru a vsypeme do misky, přistrouháme studené máslo. Rukou máslo zapracujeme do drobečků a vytvoříme kouli těsta, kterou rovnoměrně rozprostřeme do vyložené dortové formy. Necháme v mrazáku krátce ztuhnout do zpevnění korpusu.

3

Smetanovo bílo-čokoládový krém, který odpočíval v lednici si vyšleháme v mixéru do hladkého krému a po jednom přišleháme sýry Philadelphia, citronovou kůru a štávu až vznikne hladký bílo-čokoládový krém, který rozdělíme do dvou misek na polovinu.

4

Do poloviny krému přimícháme mák.

5

V malém kastrůlku si rozpustíme 6 plátků želatiny v 5 lžících vody (cca 10 minut), krátce za stálého míchání přivedeme k varu až se želatina rozpustí a odstavíme, necháme 3 minuty zchladnout.

6

Přidáme lžící čoko-sýrového krému rozmícháme společně s želatinou. Polovinu želatinového rozvaru přidáme do bílého krému - promícháme,  a polovinu želatinového rozvaru do makového krému - promícháme.

7

Na vychladlý sušenkový korpus rozprostřeme makovou vrstvu, necháme v mrazáku 10 minut zatuhnout. Pak opatrně navrstvíme bílo - čokoládovou vrstvu čistou a do ní opatrně vmáčkneme kompotované višně. Necháme opět zatuhnout v mrazáku. (15 minut).

8

Konečnou želé vrstvu vytvoříme  pudinkem rozpuštěným ve višňové šťávě s dvěma lžícemi cukru a krátkým povařením (jako klasický pudink)... Touto mírně zchladlou polevou vychladlý dortík poléváme a necháme zatuhnout v lednici. Před podáváním objedeme dort nožem a uvolníme z formy.

Apetit magazín