Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangové cupcakes s kokosem a mučenkou
Mangové cupcakes s kokosem a mučenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mangové cupcakes s kokosem a mučenkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na cca 18 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8450 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 517 g
Tuky 616 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlete maminku na její svátek kouskem tropického ráje v podobě něžných dortíků, v nichž hraje prim sladké mango a jemně nakyslá mučenka. Cupcaky, malé dortíky, které padnou akorát do ruky, jsou skvělou volbou i na oslavy a večírky.

Suroviny

Na mučenkovou náplň
Na mangové cupcakes
o pokojové teplotě
rostlinný olej 60 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
o pokojové teplotě
sůl 1 špetka
čerstvé jedlé květy
na ozdobení (macešky)
Na mučenkový krém
máslo 225 g
o pokojové teplotě
nebo i více, podle chuti
o pokojové teplotě

Postup

1

Nejdříve připravte mučenkovou náplň. Mučenkové pyré vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a cukr. Opatrně zahřívejte na střední stupeň a neustále míchejte, dokud se cukr nerozpustí a omáčka nezhoustne tak, aby ulpívala na zadní straně vařečky. Stáhněte z plotny a postupně přidávejte máslo. Vždy, když je předchozí dávka zapracovaná, přidejte další. Vlijte do misky a na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout a uložte do lednice.

2

Troubu předehřejte na 160°C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky. 

3

Máslo, olej, žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. Potom po třetinách stěrkou zapracujte mouku předem prosetou s kypřicím práškem a sodou a pak smíchanou s kokosem. Následně přidejte mangové pyré promíchané s podmáslím. Nakonec zapracujte pevný sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli. Hotovým těstem plňte košíčky do 2/3 a pečte 25 minut dozlatova. Propečení ověřte zapíchnutím špejle do středu dortíku. Pokud vyjde suchá, jsou muffiny hotové. Nechte je vychladnout.

4

Máslo vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Bude to trvat přibližně 5 minut. Poté po lžících zašlehejte cukr. Vždy počkejte, až je předchozí várka dokonale zapracovaná. Šlehejte další
3 minuty na vysoké obrátky. Po lžících přidávejte mučenkové pyré a důkladně zašlehejte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou.

5

Z každého dortíku vykrojte vykrajovátkem nebo lžičkou střed a naplňte ho lžičkou mučenkové náplně a přikryjte ‚víčkem‘ z vykrojeného kousku. Vršek dortíku ozdobte krémem a jedlými květy.

NĚCO NAVÍC
Mangové a mučenkové pyré lze koupit např. v Makru či prodejnách s potřebami pro cukráře. Příště ho můžete zaměnit třeba za banánové, malinové nebo jahodové.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč