Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangový cheesecake s bílou čokoládou

Mangový cheesecake s bílou čokoládou

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4180 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 335 g
Tuky 297 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 150 g
BB dobré ráno mléčné
rozpuštěné
mango 400 g
sýr 280 g
Philadephia
limetová šťáva
z jedné limetky
z jedné limetky

Postup

1

Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozmixujeme v kuchyňském robotu a smícháme s rozpuštěným máslem.

2

Směs pevně vtlačíme do dortové formy s odnímatelným dnem a v lednici necháme ztuhnout. Pro lepší manipulaci doporučuji vyložit dno pečícím papírem.

3

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme ji trochu zchladnout.

4

Mango oloupeme a rozmixujeme na jemné pyré a dochutíme limetkovou kůrou a šťávou.

5

V jedné míse vyšleháme šlehačku. V druhé pak šleháme Philadelphii, dokud není nadýchaná.

6

Následně opatrně smícháme šlehačku, sýr, rozpuštěnou čokoládu a 2/3 mangového pyré. Pracujeme rychle a jemně, ať zbytečne nepřijdeme o všlehaný vzduch.

7

Směs nalijme na připravený korpus a uhladíme.

8

Následně vlijeme zbývající pyré a špejlí nebo nožem vytvoříme "mramorový" vzor.

9

Dort necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout. Ideálně však přes noc.

Autor: Lexa

Apetit magazín