Jahody se šlehačkou – co může být víc? Jen totéž doplněné našimi vychytávkami! Vyzkoušejte osvěžující kombinaci mascarpone s jahodami a citronovou trávou.
Suroviny
jahody
400
g
krupicový cukr
100
g
citronová tráva
1
mascarpone
250
g
smetana ke šlehání
100
ml
vanilkový lusk
1
ks
vyškrábnutá semínka
víno červené
100
ml
Postup
1
Citronovou trávu lehce naklepejte, aby se uvolnily silice. Pak ji nakrájejte opravdu najemno.
2
Portské, polovinu cukru a citronovou trávu vložte do hrnce a svařte. Vypněte, přidejte pokrájené omyté jahody (nechte si dvě na ozdobu) a promíchejte.
3
Mascarpone vyšlehejte s druhou polovinou cukru a vanilkovou dření, přidejte dotuha vyšlehanou smetanu a vše dobře promíchejte. Poté vrstvěte do poháru. Poslední vrstvu nechte bílou a ozdobte ji polovinou čerstvé jahody.