Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maso v krustě z ovesných vloček

Maso v krustě z ovesných vloček

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1693 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 93 g
Tuky 60 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si libovou vepřovou pečínku ve zdravém kabátku!

Suroviny

panenka 800 g
nebo kýta či pečeně bez kosti
meruňkový džem 1 PL
strouhanka 50 g
tymián 3 snítky
nebo 1 ČL sušeného
olivový olej 1 PL
sůl

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a potřete pěkně ze všech stran džemem.

2

Smíchejte strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalte vepřové. Přemístěte je do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečte asi hodinu, až je maso pěkně propečené; můžete ho podlít trochou vody. Pak je vyjměte z trouby a před podáváním nechte odkryté asi deset minut odpočívat. Pokrájejte.

3

Podávejte s opečenými bramborami.

Dietní opečené brambory
Rozpalte troubu na 200 °C. 800 g omytých a rozčtvrcených brambor dejte spolu se stroužkem česneku do pekáče. Přilijte k nim 200 ml zeleninového bujonu a povrch pokapejte olejem. Osolte a okořeňte je kmínem, dejte do trouby a pečte asi padesát minut. Posledních deset až patnáct minut, až se vývar úplně vsákne, je občas potřete olejem, ať jsou pěkně zlatavé a křupavé.

Apetit magazín