Masové kuličky jsou sázkou na jistotu, spolehlivě jimi totiž nadchnete děti a potěšíte dospělé.
Suroviny
Postup
Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje a opečte na ní cibuli a mrkev, až začne měknout,pakpřidejte česnek. Nechte zchladnout a přemístěte do mísy s masem, solí, pepřem a římským kmínem a mlékem. Dobře promíchejtea spojte dohromady. Navlhčenýma rukama tvarujte koule o velikosti vlašského ořechu.
Ve velké pánvi rozehřejte dvě zbylé lžíce oleje a kuličky opečte, pravidelně je otáčejte, aby ze všech stran zezlátly a zevnitř se propekly.
Mezitím připravte mrkev. Mrkvičky v celku oškrábejte a ponechte trochu zelené natě. Do nízkého a širokého kastrolu vložte mrkve, zalijte je troškou vody, přidejte máslo a lžičku medu. Přiklopte a nechte chvíli dusit, pak odkryjte, dokud se tekutina neodpaří a mrkvičky nebudou lesklé. Podávejte s kuličkami a bramborovou kaší.