Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffinový dort s hruškovým krémem

Muffinový dort s hruškovým krémem

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7243 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 587 g
Tuky 491 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Čokoládové muffiny
změklé
třtinový cukr 125 g
med ½ PL
4 půlky v lehce sladkém nálevu rozmixované i s trochou nálevu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kakao 30 g
podle potřeby
Perničkový korpus
perníčky 2 hrnky
drcené
máslo 14 PL
rozpuštěné + trocha na vymazání
třtinový cukr ¼ hrnku
Hruškový pudinkovo-šlehačkový krém
pudink 2 bal
Premium Puding Hruška & Levandule
mléko 750 ml
třtinový cukr 4 PL
Glazované hrušky
třtinový cukr 30 g
pomerančová šťáva
whiskey 30 ml
Zdobení

Postup

1

Čokoládové muffiny(cca 12 kusů):

V jedné míse vyšleháme máslo, cukr, med a žloutek. V druhé míse smícháme všechny suché přísady. Vše spojíme dohromady, přidáme hrušky a nalámanou čokoládu (doporučuji dát čokoládu na chvíli do mrazáku, jde pak lépe rozbít - třeba válečkem). Cílem je hedvábné, trochu hustší těsto - lze naředit mlékem. Hotové těsto rozdělíme do připravených košíčků a pečeme v předehřáté troubě přibližně 10-15min. na 180°C. Necháme pořádně vychladnout.

2

Perníčkový korpus:

Všechny přísady smícháme dohromady až vznikne hmota podobná mokrému písku. Množství másla se odvijí od jednotlivých sušenek. Dortovou formu lehce vymažeme máslem a rovnoměrně rozprostřeme hmotu po celé formě včetně svislých stěn. Dáme péct do trouby vyhřáte po pečení muffinu cca 10-15min. Korpus může při pečení trochu sklouznout, to jednoduše napravíte lžící, kterou dostane těsto zpět na místo a necháme, ve formě, vychladnout.

3

Hruškový pudinkovo-šlehačkový krém:

V hrnci rozhřejeme 500ml mléka. Zbytek mléka a cukru smícháme s pudinkovým práškem a uvaříme. Až je pudink dostatečně hustý, sundáme ho z plotny a mícháme metličkou dokud nevychladne (trvá to asi 45min.,ale určitě to stojí za to, nevzniknou hrudky ani škraloup a pudink se lépe šlehá). Bokem si vyšleháme šlehačku. Pudink postupně vyšleháváme s cukrem a nakonec vmícháme šlehačku. Podle potřeby dosladíme.

4

Glazované hrušky:

V hrnci rozpustíme máslo a vmícháme cukr - necháme lehce rozpustit a pak přidáme šťávu z pomeranče a whisky. V jedné vrstvě vložíme hrušky a dusíme 5-7min. z každé strany(cílem jsou měkké, ale stále pevné hrušky). Nakonec hrnec odklopíme a necháme dalších 10-15min. zkaramelizovat. Hrušky dáme vychladnu a okapat na hladící rošt.

5

Vrstvení:

Muffiny rozkrojíme na půlky. Na korpus dáme 1/3 krému, na ten položíme půlky muffinů a opět dáme 1/3 krému, na krém dáme zbylé půlky muffinů a poslední třetinu krému. Mezitím si dáme ve vodní lázni rozpustit tabulku hořké čokolády a smícháme ji s creme fraiche - tuto směs dáme na vrchní vrstvu krému. Teď už jen poklademe půlky hrušek a vše ozdobíme hoblinkami bílé čokolády.

Autor: Ani_

Apetit magazín