Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Navinulá cibule s vepřovým

Navinulá cibule s vepřovým

4/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 813 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 142 g
Tuky 14 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé vepřové s cibulí a omáčkou vonící po jablkách.

Suroviny

olivový olej 1 PL
na dílky
4 ks
vepřová kotleta s kostí
cider 125 ml
lze nahradit jablečným moštem či 100% jablečným džusem
vývar kuřecí 125 ml
hnědý cukr 50 g
použijete-li mošt či džus, slaďte méně
sůl mořská
pepř
mletý černý
fazolky zelené 400 g
zelené, očištěné a povařené v páře

Postup

1

1 Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a vložte maso, opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.

2 Smíchejte mošt či cider, vývar, cukr a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Směsí zalijte maso a cibuli. Přiveďte k varu a nechte čtyři až pět minut zvolna vařit, aby bylo maso uvnitř uvařené a omáčka hustá a sirupovitá. Podávejte s fazolkami. Jako přílohu můžete navíc přidat šťouchané brambory.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...